Bild: Davines

Klipptrender vår & sommar 2021

Naturligt, Lekfullt och Hållbart

 

Förändring måste inte alltid vara svårt, speciellt inte om man omfamnar sina naturliga förutsättningar. Efter de senaste månadernas utmaningar längtar vi nu efter att kliva ut från hemmakontoren och visa upp vår nya sidor. 

De stora trenderna på damsidan är buzz cut, pixie och mullet med uppklippta längder och olika former på luggar som öppnat upp ansiktet. Låt luggen framhäva och rama in ansiktet. Vårens trender är skräddarsydda efter dina förutsättningar, lockigt, tunt eller grovt - frisören skulpterar fram ditt bästa jag. 

 

 

 

 

 

Mullet

Mullet är en kombination av kortare hår upptill och längre i nacken med massor av stylingmöjligheter. En slätare variant på 80-talets hockeyfrilla. Inspireras av Miley Cirys och anamma looken. 

Pixie cut

Klipp av den långa nacken och förvandla en buzzcut till en pixie cut. 

Här ser vi hur Tom Connell har lekt med olika toner av grått för ge frisyren liv och en poppande känsla. Förstärk dina egna nyanser av grått med ljusa och mörka effekter. Kontrasterna kommer ge en känsla av glas och fyllighet.

Buzz cut

Buzzcut eller även kallad snagg ser vi mer även på damsidan. Perfekt för den lite mer vågade som vill ha en lättskött frisyr och samtidigt hålla trenden. Våga framhäva ditt ansikte och dina ansiktsdrag.

Lugg

Luggen fortsätter att trenda! En lugg ramar in och framhäver ansiktets naturliga form. Uppklippt och flikig för sig som vill skapa mycket volym eller kanske bara en mjuk gardinlugg?

Trender för herr

Hårtrenderna på herrfronten är mer individuella än på länge där vi ser allt från mjuka lockar till wet look. Naturliga och extrema färger tar plats och permanenten fortsätter som ett vinnande koncept för den som inte har naturliga lockar. Vårens inspiration är hämtad från 70 - 80 - och 90-talet. Buzzcut eller snagg som det också kallas med en mjukare fade i nacken eller varför inte lite längd med naturlig struktur upptill. Linjerna är skarpare runt ansiktet för en tydlig inramning.

Skägg & Mustasch

Under pandemin där allt fler jobbar hemma har den populära tredagars-stubben ansats mer sällan. Nu ser vi fylliga och välvårdade helskägg. Stilen anpassas efter personlighet och hur mycket tid man vill lägga ner och mustaschen blir en ny och rolig trend som spelar en viktig roll. En naturlig heltäckt överläpp eller en mer lekfull mustasch med lätt tvinnade toppar.